Sluta gnälla – kommunen bygger för framtiden

Många bara gnäller istället för att se till allt positivt som Skellefteå kommun gör, menar skribenten.

Många bara gnäller istället för att se till allt positivt som Skellefteå kommun gör, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-09-14 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har läst väldigt många insändare och kommentarer, på exempelvis Facebook, där väldigt många Skelleftebor uttrycker sin ilska över det ena och det andra. Är det inte centrumbron så är det kulturhuset, att Boliden inte tas hand om eller att kommunen ger en gåva till oss som jobbat under starten av pandemin. 

Om ni nu är så missnöjda över varenda grej som faktiskt gynnar Skellefteå – och exempelvis Kulturhuset som faktiskt satt Skellefteå på kartan i resten av Sverige – ja, då kanske det är dags att ni tar ert pick och pack och flyttar härifrån. Skellefteå är en kommun för framtiden och en kommun för oss att bo i – gammal, mittemellan eller ung. Den där detaljen om att det ska vara trevligt att bo här hela sitt liv har ni helt enkelt missat. 

Ni påstår att kulturhuset tar pengar från andra verksamheter i kommunen – förlåt, men då har ni inte så mycket insikt i hur det egentligen fungerar. Se istället alla möjligheter vi får med ett kulturhus och alla de andra sakerna som Skellefteå satsar på.

Jag kan även tycka att den gåva som vi anställda som jobbar åt Skellefteå kommun får i år är onödig. För jag gör mitt jobb vare sig det pågår en pandemi eller inte och jag är så stolt över att vara anställd i kommunen. Skellefteå kommun stöttar sina invånare och bygger för att vi ska vilja bo här, inte att alla flyttar så fort de gått ut gymnasiet. 

Sluta att vara så otroligt bittra och se allt så negativt. Inse istället att Skellefteå är en kommun för framtiden – för alla.

Förskollärare som är less på alla som är bittra