Skrämmande utveckling med djur i butiker

Ta inte med hunden in i affären, uppmanar signaturen Orvar.

Ta inte med hunden in i affären, uppmanar signaturen Orvar.

Foto: Fotograf: Hasse Holmberg / TT

Insändare2023-08-02 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag håller med signaturen Allergiker i Norran den 27 juli. Själv är jag varken hund/katt eller annan sorts pälsdjursägare, men jag har länge undrat varför det är tillåtet att ta husdjur med sig in i lokaler där alla kunder ska kunna vistas. 

Härom året var det en mycket liten hundras inne på ett varuhus med matte och mormor. Jag frågade kassörskan om det var tillåtet att ta in hundar i butiken. Vad fick jag till svar? Jo, "hundägarna blir så arga". Jaha, tänkte jag, om allergikerna blir arga då? 

I år såg jag en annan. långhårig, hundras inne i en butik. Det är en skrämmande utveckling eftersom allergierna hos människor ökar. Tänk om en kund som är allergisk mot pälsdjur får ett anfall inne i butiken. Vems är ansvaret? Både butikens och hundägarens förstås. 

Blir det en ökning av antalet pälsdjur i våra butiker/kaféer, är väl det minsta man kan begära att sätta upp en tydlig skylt där det står att pälsdjur är tillåtna. Då vet åtminstone allergikerna vart dom inte ska gå. Sorry, butiker, då mister ni några kunder.

Och att ta med hunden på krogen, det är ju horribelt. Även då får man skaffa hundvakt hemma till sin "pälskling".