Skellefteåförslag – hur länge ska man behöva vänta?

Skellefteå kommun hanterar Skellefteåförslagen långsamt, menar skribenten.

Skellefteå kommun hanterar Skellefteåförslagen långsamt, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-12-28 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilka rutiner finns gällande Skellefteåförslag? Jag lämnade in ett förslag i april 2021 och fick efter några dagar bekräftelse på att förslaget inkommit. Då jag sedan inte hört något på sex månader så skickade jag en fråga via kundtjänst. Fick snabb återkoppling med information om i vilken nämnd ärendet ligger. 

Det har nu gått ytterligare två månader och jag har inget hört. Finns det någon riktlinje vad gäller handläggningstid? Kan jag som boende i kommunen se vilka förslag som kommit in? I så fall var?

Undrande

Svar direkt

Du beskriver att du nu väntat åtta månader på att få svar på ett Skellefteåförslag som du skickat in. Så lång tid ska det givetvis inte ta att få återkoppling. Skellefteå kommun har som ambition att förslagen ska ha fått svar inom sex månader. Skulle det av någon anledning krävas mer tid bör handläggaren informera förslagsställaren om förseningen. 

För att reda ut detta vore det bra om du än en gång hör av dig till kundtjänst så vi får titta på vad som har gått fel i just ditt ärende. Det finns i dag ingen möjlighet att på hemsidan se vilka förslag som kommit in.

Erika Nilsson, avdelningschef, Skellefteå kommun