Skellefteå behöver en fotbollsskola

Insändare 31 oktober 2022 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en tjej på tolv år. Jag älskar fotboll och tycker att det är jättetråkigt att det inte finns någon skola som är inriktad på fotboll.

I Skellefteå finns Norrhammarskolan som har hockey- och konståkningsinriktning. Jag tycker att det är konstigt att det inte finns något fotbollsalternativ på Norrhammarskolan. Den ligger nära Norrvalla vilket gör att det är enkelt att ha elevens val där. Norrvalla är en bra fotbollsplan där man skulle kunna ha fotbollsträningarna när det är elevens val. 

Norrhammarskolan ligger i mitten mellan Norrvalla och Skellefteå kraft arena där hockeyträningarna håller till om man väljer hockeyalternativ. Det är ungefär samma sträcka till Norrhammarskolan från Skellefteå Kraft arena och Norrvalla. Varför satsas det mer på hockey när det är fler ungdomar som spelar fotboll?

Varför byggdes Sara kulturhus? Varför frågade ni inte barnen om förslag på vad som hade kunnat byggas? Jag har märkt att det inte är så många barn som går dit. Jag tror att fotbollsskola hade lockat fler barn och ungdomar.

Mitt förslag är att lägga till fotbollsalternativet på Norrhammarskolan eller bygga en ny skola som är inriktad på fotboll. Jag hoppas att ni läser och tar åt er.

En upprörd fotbollsälskare


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa