Skattepengar rakt ner i sjön i Norsjö

Skribenten tycker att det är dags för Norsjö kommun att fundera över sin slogan.
Skribenten tycker att det är dags för Norsjö kommun att fundera över sin slogan.

Insändare 2 januari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har nu läst i Norran två gånger att det är platsbrist på säbo i Norsjö. Läst en debattartikel i Folkbladet om att kommunen dessutom inte sagt upp hyreskontraktet för övervåningen på Bäckgården.

Därför undrar jag, Norsjö kommun som man betalar skatt till och som säger sig ha världens bästa vardag: Vart går mina skatterpengar? Rakt ner i sjön? Det börjat faktiskt vara riktigt pinsamt att påstå att Norsjö kommun är ”världens bästa vardag” jag skäms riktigt mycket. Tycker inte ni i ledningen att detta börjar va pinsamt själva?

Kanske det är dags att göra någonting? Politiker, det är helt ok att avgå, chefer, det är helt ok att spara pengar på fina kurser och trivsel och börja jobba. Anställda får inte kaffe. Det skulle väl vara helt ok om inte kommunen slösade pengar i övrigt.

Världens bästa vardag då kanske bestämmande makter i alla fall borde kunna räkna. 1+1 är alltid 2. Grundkurs A.

Ta bort er världens bästa vardag-slogan. Börja granska var kommunens skattepengar tar vägen så tar vi det därifrån, så kanske man om tio år kan ta tillbaka sloganen utan att det känns som ett hån, en spark i magen, på alla som betalar skatt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa