Sjukvården måste hänga med i utvecklingen

Skribenten skriver om hur sjukvård och omsorg måste utvecklas när staden expanderar.
Skribenten skriver om hur sjukvård och omsorg måste utvecklas när staden expanderar.

Insändare 13 november 2023 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sjukvården är samhällets viktigaste uppdrag, kanske det viktigaste. Medborgarna, skattebetalarna har rätt att förvänta sig en vård som är trygg och säker. Läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal måste ges bättre förutsättningar för att ge bästa möjliga vård. Då duger det inte att det fattas personal och vårdplatser.

Skellefteå kommun expanderar kraftigt genom utbyggnaden av Northvolt och då måste även sjukvården och omsorgen byggas ut och förbättras i Skellefteå. Tänk om vi kunde bli den kommun i Sverige som skapade den bästa sjukvården för sina medborgare.

Skellefteå lasarett har påbörjat sin utbyggnad vilket är bra. Vad som kommer att bli ett större problem är hur vi ska kunna öka personalstyrkan, på lasarettet och vårdcentralerna. Bemanningen måste bli tillräcklig, så att personalen känner sig nöjd med sin anställning och att de får ut sina ledigheter och semestrar.

När jag läser insändare eller lyssnar på radio handlar det mycket om personal som slutar för att de är utarbetade och vantrivs i sitt arbete och det är dessutom har dåligt betalt. Jag kan intyga att de som arbetar inom sjukvården gör ett fantastiskt arbete trots att de är för få anställda.

Hur ska vi lösa detta problem för de anställda inom vården? Regionerna och riksdagen verkar inte klara av detta, problemet har funnits i många år.

Det finns säkert människor som har idéer hur vi kan förbättra sjukvården i Skellefteå. Kom igen!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa