Ser fram emot att åka skridskor – men var är isen?

Isen var inte där då skribenten ville åka skridskor.

Isen var inte där då skribenten ville åka skridskor.

Foto: Henrik Skolt

Insändare2021-12-17 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har varit kallt i många veckor nu, ändå är inte hockeyplanen vid Sörböleskolan spolad. Jag mina barn och deras morfar blev väldigt besvikna när vi kom dit lördagen den 4 december och det inte gick att åka. 

Vi ser att framför allt barn och unga rör sig mindre och mindre, då är de våran (vuxnas) uppgift att se till att det finns alla möjligheter för barnen att röra på sig genom att erbjuda aktiviter. Skridskor går hem hos många då vår stad är en "hockeystad". Spola isarna och dra upp skidspår så ungarna i alla fall har alternativ till motion och rörelse. 

Danielle

 Svar direkt

Isen på Sörböleskolan är i första hand till för att skolan ska ha möjlighet att bedriva sin idrottsundervisning, och om vädret tillåter så börjar de vara ute efter jullovet och fram till vecka 10. Det betyder att vår grundspolning och skötsel kommer igång från mitten av december och normalt så har vi en åkbar is strax före jul.

Ett tips är ju att det även finns en stor isyta på Anderstorps idrottsplats som normalt sett är åkbar från början av december.

Ulf Hedlund, enhetschef fastighet, Skellefteå kommun