SD vilseleder arbetarkollektivet

Skribenten menar att SD vilseleder arbetarkollektivet.

Skribenten menar att SD vilseleder arbetarkollektivet.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2022-02-26 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverigedemokrater förbryllar. Det känns som man inte längre vet var man har dem.

Ena gången strider de för lag och ordning och färre skjutningar. Men samtidigt motionerar man för att varje person ska ha möjlighet att gå omkring med en pistol i fickan, "för att ha möjlighet att försvara sig". Tänker man då att försvara sig på en AIK-match, eller?

Nästa gång vill man i krigshärjade områden, skicka pengar och hjälpa till på plats. Men samtidigt vill man inte det. 

Nu, för att vilseleda arbetarkollektivet, skriver man i en debattartikel i Norran, undertecknad av partiledaren och en högt uppsatt SD-politiker i Västerbotten, att LO skickar en massa pengar till Socialdemokraternas valkampanj. Man skriver inget om varifrån högern får donationer. Kan det vara så att LO-anställda fått avstå en del av löneförhöjningarna där näringslivets organisationer i hemlighet donerat till nåt högerparti? Det är ju inget vi säkert vet.

Nu har vi ett ytterst spänt läge i Ukraina där vi kan få se en flyktingvåg där oskyldiga måste lämna sitt hemland och kanske söka sig till Sverige. Nu hoppas jag att länets SD-politiker har lite medmänsklighet och inte sätter stopp för det, annars återstår att de tar och packar en ryggsäck, tar med sig den kaxiga partiledaren, åker ner till Ukraina och "hjälper dem på plats".

Ska verkligen M och KD bilda äktenskap med SD, bara för att man är maktlystna?

Kå-Ge N