Scheman som tar knäcken på personalen

Skribenten skriver om sin syster som jobbar inom äldreomsorgen i Norsjö.

Skribenten skriver om sin syster som jobbar inom äldreomsorgen i Norsjö.

Foto: Lennart Enkvist

Insändare2024-04-20 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack till ni styrande och schemaläggare i Norsjö kommun. Tack för att ni håller på att knäcka min syster till en total undergång. Tack för att ni gör ett odrägligt schema så hon aldrig får återhämta sig. Tack för att ni bryter ner henne sakta men säkert. Tack att ni lagt till en extra helgdag. Tack för att ni inte ser personen som arbetar utan att ni tror det är robotar. Tack för att ni ser till att min syster inte orkar umgås med familjen efter jobbet för att hon är så slut och hinner aldrig återhämta sig.

Jag ser hur min syster sakta men säkert bryts ner till något jag aldrig trodde man skulle kunna göra genom ett arbete åt Norsjö kommun.
Jag är rädd för den dagen hon knäcks ordentligt, kommer hon någonsin tillbaka som den hon har varit.

Jag hoppas att ni njuter av era lediga helger och storhelger, att ni kan umgås med er familj och orka ha era barn och barnbarn hos er och att ni kan njuta av detta. Jag önskar desamma för min syster och många andra som arbetar inom äldreomsorgen. Pröva jobba en period på 10 veckor med det schema som ni lägger och återkom gärna hur ni mår och hur ni har er återhämtning i livet.

Jag önskar inget annat än att min syster ska få känna glädje för sitt arbete och kunna återhämta sig så vi kan umgås igen, och det är inte bara min syster som detta gäller. Hur kan ni marknadsföra Norsjö kommun som världens bästa vardag när ni gör så här med era anställda inom äldreomsorgen. Skäms på er.