Satsa på barnens miljö på Norrböle

Norrhammarskolans isplan där en ny förskola ska stå klar nästa år. Skribenten menar att det behövs nya anläggningar i området.

Norrhammarskolans isplan där en ny förskola ska stå klar nästa år. Skribenten menar att det behövs nya anläggningar i området.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2022-10-17 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Just nu byggs en ny stor förskola på Norrhammarskolans idrottsplats. Denna plats användes mycket av skolan och förskolorna i närheten. Barnen behöver en ny idrottsplats med grusplan, skridskobana, friidrottsbana och en konstgräsplan för att spela fotboll. Det hade också varit bra med en mysig plats med vindskydd, grillplats och sittplatser. Mitt förslag är därför att ytan som nu används som park (ligger bredvid pizzeria tre kronor) blir Norrhammar idrottsplats. Ett område som ligger nära skolan, men då det ligger nära vägen behövs ett staket.

Det är viktigt att området blir så bra som möjligt för Norrhammarskolan och boende i närheten. Därför är det viktigt att det sker en dialog och planerandet av den nya idrottsplatsen sker ihop med Norrhammarskolans lärare, elever och även boende i området.

Satsa på barnen på Norrhammarskolan och öka möjligheterna till spontanidrott i området. Det behövs.

Norrbölebo