Sara kulturhus: Höstplanerna gick i krasch – fy skäms

Skulle på teater i Sara kulturhus, scen 4, i fredags. Ringde och kolla att det var gångbart med rullator. Allt var okej, jag var så välkommen. Kom dit glad och förväntansfull. Bara trappor i salongen – ingen ramp!

Insändare 12 oktober 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Helt kränkt och ledsen stod jag där, men som tur var kunde min kompis hjälpa mig upp. Satt bredvid en hörselskadad dam, ingen hörslinga fanns heller.

Är det 2021? Hur tänkte ni som ritade, beställde och köpte huset? Mina höstplaner gick i krasch. Teater, musik och Berättarfestival – det är stängt för oss i b-laget. Mina höstplaner gick i krasch. Fy skäms!

Chatrin

Svar direkt

Tråkigt att höra att din upplevelse av Sara kulturhus inte var den bästa. När ett hus ska byggas så krävs det att man visar att huset uppfyller lagkraven för tillgänglighet, vilket även skett med vårt kulturhus. Vidare har Skellefteå kommuns tillgänglighetsrådgivare varit delaktig i samband med projekteringen.   

Det stämmer att den utskjutbara gradängen i Scen 4 inte är utrustad med ramper. Det beror på att gradängens konstruktion skulle medföra en alltför kraftig lutning. Dock är alla platser på första raden tillgängliga för alla. 

Vad gäller hörslingor så har man i Sara kulturhus valt en lösning med mobila slingor. De möjliggör dels hörselförstärkning men även syntolkning, och dessutom slipper man nackdelen med överhörning mellan de olika scenerna som kan uppstå med fasta slingor. Vi kan bara beklaga att de mobila hörslingorna inte användes vid detta tillfälle.

Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa