Så var det dags för snökaos igen

Skribenten skriver om det senaste snökaoset i Skellefteå med omnejd.

Skribenten skriver om det senaste snökaoset i Skellefteå med omnejd.

Foto: Melker Westerberg

Insändare2023-12-06 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu kom årets snökaos men tyvärr så verkar det som kommunens snöskottare tagit semester eller blivit flyttade från landsbygden in till stan och skotta där istället (inget ont om skottarna dom gör säker sitt bästa) men det är ju så märkligt att om du bor någon kilometer från någon större väg och kommunen ska sköta både underhåll och skottning så är det katastrof.

Efter 24 timmar var det 52 centimeter snö på vägen och 28 i diket där någon optimist testade att köra med en tvåhjulsdriven bil, men det blev inte så långt. Har du en sådan ska du bo inom stadsplanerare områden. 

Undrar om det är möjligt att få kommunen att köpa ut fyrhjulsdrivna bilar, eftersom det inte går att ta sej fram annars? Och jag ber till gudarna att ingen blir sjuk och behöver ambulans, men det går ju visserligen ordna med helikopter. Värre är det ju om det börjar brinna, då är det ju liten mening att ringa 112 för de tar sej ändå inte fram 

Jag gissar att svaret är att det kommit mycket snö på kort tid, Men folk har ju varit medvetna om det i flera dagar. Visst måste det finnas någon plan om något sådant händer eller är det samma beredskap om det snöar 5-10 cm eller 50? Vet och förstår att vi inte behandlas lika och det köper jag men att låta oss vara utan hjälp och sätta dessa skottade på annat känns ju mindre kul.