S-taktik för att behålla makten

Signaturen L V skriver om Socialdemokraternas taktik för att behålla makten i Skellefteå.
Signaturen L V skriver om Socialdemokraternas taktik för att behålla makten i Skellefteå.

Insändare 15 april 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För att behålla makten i S-styrda Skellefteå så är deras taktik att så många som möjligt ska vara på kommunens lönelista, helst båda föräldrarna från en familj det blir liksom enklare att hålla greppet om familjen då. 

Men att börja kritisera kommunen, det ska de anställda inte göra för det är inte bra tycker de som styr. Vi har sett i Norran många reportage och insändare om hur de anställda mår. Och det är inte bra för en anställd att säga sin mening. En anställd fick veta att trivs du inte kan du alltid sluta. Eller om det inte går att bli av med en anställd så köps den personen ut (2019– 2020 köptes 49 personer ut med en summa på 5 534 965 kronor) och det är flera miljoner av våra skattepengar som har gått till detta under åren.

Eller ta kvinnan som blev omplacerad till ett sämre jobb – så det går till om den anställde öppnar munnen och säger sin mening i S-styrda Skellefteå. Detta som S håller på med påminner om ett land öster om oss där samma taktik att så många som möjligt ska vara statligt anställda, då blir det också lättare att styra folket. Hur går det förresten med flytten till nya brandstationen, visst var det klart att bara rulla över grejerna, eller vad är det som fattas? 

Nu håller vi på att närma oss ett val och då gäller det att välja rätt för en bättre framtid för det som varit går det inget att göra något åt, vad jag har märkt är att många ungdomar har ett annat tankesätt och det är de som ska ta över.

L V


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa