Rösbergets elljusspår borde utvecklas

Funderar hur kommunen tänker angående spåret ovanför travbanan?

"Det borde satsas på fler skidspår än runt Vitbergsområdet", tycker insändarskribenten.

"Det borde satsas på fler skidspår än runt Vitbergsområdet", tycker insändarskribenten.

Foto: Helena Strömbro Ershag

Insändare2022-07-20 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är många år sedan kommunen släppte skötseln av spåret och de senaste åren har det varit eldsjälar som lagt ner tid och engagemang.

Eftersom det byggs mycket på södra sidan vore det roligt att ha fina motionsspår att tillgå. Kanske man kunde förlänga spåret mot Sunnanå och göra en påfart från Falkträskvägen? 

Tycker inte att man bara ska satsa på Vitbergsområdet. Det känns heller inte så hållbart att köra bil genom stan för att åka längdskidor. Därtill finns både Sörböle- och Sunnanåskolan som kan nyttja spåret för sina idrottslektioner. 

Sörbölebo

Svar direkt

Tack för ett par intressanta synpunkter! Självklart är det så att det ska finnas bra motionsspår på Sunnanå, liksom på många andra platser runt om i kommunen. Dock kanske dessa aldrig kan komma upp i samma klass som Vitbergets spårsystem.

Vilka fungerar som huvudanläggningen för skidåkningen. Kultur- och fritidskontoret är dock behjälpliga med skötselbidrag till ett flertal olika föreningar som sköter själva driften av anläggningar. Till detta bidrar vi även med investeringsbidrag för lampbyten och annat samt maskinbidrag till skoter och slädar.

Kan även nämna att tjänstepersoner från kultur-och fritidskontoret finns med vid kommunens översiktsplanering och detaljplanering för att bevaka fritids- och friluftslivsfrågor. Personligen tänker jag även verka för att Rösberget med omnejd ska avsättas som ett kommunalt naturreservat för just friluftslivet och naturupplevelser.

 Joakim Wallström, ordförande fritidsnämnden, Skellefteå kommun