Rondellbygget Bergsbyn – stenar och stora hål

Skribenten efterlyser bättre väg runt rondellbygget i Bergsbyn.
Skribenten efterlyser bättre väg runt rondellbygget i Bergsbyn.

Insändare 10 september 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under hela tiden rondellbygget i Bergsbyn pågått så har det varit stora hål i vägen. Det är dessutom stenar på upp mot en decimeter i storlek som sprätter och far mellan däcken på bilarna. 

Förra helgen var jag på väg hem till Skelleftehamn då det small till i framrutan – som för övrigt byttes för tio månader sedan på grund av stenskott – och det blev en stor grop i rutan som sedan blev till en fyra decimeter lång spricka mitt i synfältet. Denna gång felanmälde jag detta, eftersom jag så nyligen bytt ruta. Döm om min förvåning då jag får ett svarsmail från Trafikverket som säger att handläggningstiden är sex månader ...

Så nu är frågan om jag ska byta rutan igen, på egen bekostnad och riskera att få byta en gång till innan detta vägbygge är klart, eller om jag ska chansa, köra vidare och riskera att få böter för att jag kör med en spricka. Jag kör förbi bygget minst två gånger per dag för att ta mig till och från jobbet, så risken är rätt stor att det hinner bli fler stenskott med ett halvårs väntetid på svar om ersättning. 

Bedrövligt skick på vägen med stora vassa stenar. Är det för mycket begärt att det läggs asfalt där så man slipper riskera dyra reparationskostnader – för bilen tar onekligen stryk varje gång man passerar.

Therese

Ämnen du kan följa