Rapportera även det positiva med USA

Insändarskribenten tycker att rapporteras alldeles för negativt om USA och att svenska medier även bör lyfta fram det positiva.

Insändarskribenten tycker att rapporteras alldeles för negativt om USA och att svenska medier även bör lyfta fram det positiva.

Foto: Mark Earthy/TT

Insändare2022-06-07 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Undertecknad lyssnar ofta på P1 i radion. De har oftast haft intressanta och vederhäftiga program. Har dock börjat tvivla på rapporteringen från USA och då speciellt poddarna. Innehållet är kanske inte så felaktigt, men ensidigt negativt? De beskriver det negativa och oftast vinklat speglande demokraternas synpunkter.

Har någon under senare år hört program som analyserar vad det beror på att USA har så stark ekonomi, innovativ industri, bästsäljande filmer och populärmusik, flest Nobelpristagare? Samma gäller det faktum att människor från hela världen, från filmstjärnor till jorgubbsplanterare vill komma dit? Dito gäller också deras skolor där även socialistiska ledare placerar sina barn.

Orsakerna till att USA är det västerländska land som först haft mörkhyade, kvinnor och andra minoriteter på de högsta befattningarna skulle väl också vara värt några program? Nog borde väl svenska korrespondenter och svenskarna i gemen vara intresserade även av det positiva i USA?

Objektiv rapportering krävs