Putin är rädd för sitt eget folk

Insändare 6 februari 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Bengt Josefssons insändare (Norran den 1/2). Han försvarar ett Ryssland som inte tillåter någon opposition, mördar eller fängslar regimkritiska, stöttar de värsta diktaturerna, ljuger om uppenbara fakta och ockuperar delar av sina grannländer. En blandning av gammalkommunism och superkapitalism. 

Putin är rädd, inte för USA, utan för sin egen befolkning. Ryssland ligger på 110:e plats när det gäller medellivslängd (70,5 år), runt 650 000 har dött av covid, en ekonomi som Spaniens som har en tredjedel så stor befolkning, däremot en väldigt stor och kostsam militär. Rysslands totala BNP är bara 2,5 gånger Sveriges trots 14 gånger större folkmängd och stora naturrikedomar.

Någonstans finns det en gräns för vad det ryska folket utstår och det vet Putin. Han hotar Ukraina för att ta fokus från problemen och skapa en nationalism som kan ge honom ett visst stöd. Inget land har hotat Ryssland i modern tid. Strategin från Nato är att försvara länder som sökt sig till Nato för sin egen säkerhet.

Sanningssägaren


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa