Propagandakampanj mot socialtjänsten

Den svenska socialtjänsten har utsatts för en propagandakampanj den senaste tiden.

Den svenska socialtjänsten har utsatts för en propagandakampanj den senaste tiden.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2022-02-25 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den svenska socialtjänsten har under en tid varit föremål för en våldsam attack med lögner, okunnighet och hat. Inte heller Sverige som demokratiskt land kom undan. De som ligger bakom kampanjen påstår att socialtjänsten kidnappar muslimska barm, indoktrinerar dem till ett sekulärt liv och bedriver handel med dem.

De som ligger bakom denna grova desinformation om Sverige, och i synnerhet om socialtjänsten, gör det medvetet av någon anledning. Det kan vara att de är lakejer till en stat eller en terroristorganisation. De säger att socialtjänsten inte utreder alla orosanmälningar som kommer till deras kännedom. Kommer det fram att barnet är utsatt för misshandel eller att hens frihetsutrymme är begränsat så jobbar socialtjänsten för en återförening av barnet och förälder/-rar. Processen kan ta tid men målet är värt det. Det hela är en kostsam historia både ekonomisk och känslomässigt för alla inblandade. Vi har en barnkonvention som Sverige har skrivit under och den ska tillämpas på bästa möjliga sätt. Socialtjänsten jobbar för barnens bästa.

Socialtjänstens anställda är dedikerade att göra sitt bästa för barnet och familjen i varje fall. Med detta sagt betyder det inte att det inte händer felaktigheter under processens gång. Att anklaga socialtjänsten för kidnappning och indoktrinering är grovt långsökt. Propagandisterna själva tror inte på det utan påstår det för att få starkare reaktioner och sympatier från de drabbade familjerna.

Föräldrar som känner sig drabbade har alltid rätt att överklaga socialtjänstens beslut. Detta gäller alla människor som bor i Sverige utan undantag.

De som ligger bakom denna kampanj förstår sig inte på demokrati och därför använder de sig av lögner, desinformation och hat.

Lahcene Chellig