Politiskt rävspel skadar samhällsutvecklingen

Skribenten menar att bittra makthavare i Malå ägnar sig åt politiskt rävspel.

Skribenten menar att bittra makthavare i Malå ägnar sig åt politiskt rävspel.

Foto: Henrik Holmberg/TT

Insändare2021-06-17 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu får vi se effekterna av avundsjuka, missunnsamhet och politiskt rävspel inom Malå kommun. Vi ser nu en handlingsförlamad och bitter politisk opposition samt människor inom kommunalrådet Lennart Gustavssons eget parti som försöker arrangera stolarna så fördelaktigt som möjligt för sig själva – utan hänsyn till verkligheten eller till hur vi vill att vår vackra kommun ska utvecklas.

Gustavsson gick till val på att minska tjänstemannaorganisationen och han har stor del i den politiska omorganisation som genomförts i Malå. Det är många som inte är nöjda med att få sina områden minskade, eller till och med indragna, och jag hävdar att detta ligger bakom det som nu sker. Av de människor man träffar på byn så är den överväldigande majoriteten positivt inställda till de förändringar som initierats och de vill inte att kommunen ska backa nu när den äntligen börjar ta steg framåt. 

Samma människor är även frågande till nyhetsvärdet i artikelserien i Norran om misstänkt jäv i Tjamstanbackarna (första artikeln publicerades den 2 juni) då allting som skett har skett öppet och med fullt samförstånd hos samtliga deltagande parter samt med Malåbornas goda vilja. Vi har sett mycket positiva tecken kring backen och hur området utvecklats, till och med under en "covidsäsong". Tänk vad de ska lyckas med när vi äntligen får återgå till det normala.

Låt inte avundsjuka, missunnsamhet och politiskt rävspel skada den positiva utveckling som vi nu äntligen får se i backen och kring Tjamstanområdet. Låt sunt förnuft råda – även i Malå.

Insatt Malåbo