Politiker riskerar inget – dags för personligt ansvar

Insändare 18 november 2021 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åre är lika med Skellefteå. När en kommunpolitiker pratar om en bra affär är det ett glansigt skimmer i ögonen. Här sträcker man ut hängslena. Om det går bra får man beröm – om det går dåligt får skattebetalare stå för hela notan. Politiker och tjänstemän jobbar vidare som inget hänt. 

Som privat företagare och entreprenör tar man en risk att förlora pengar, livsverk, och personlig konkurs. Politiker rycker på axlarna och säger ”det gick inte som vi tänkt” eller ”vi såg det inte komma”. Alltid utan personligt ansvar. Det är ju inte deras pengar, inkomst eller livsverk som riskeras. 

Därför ska inte offentlig verksamhet driva företag eller fungera som bank. Offentlig verksamhet måste återinföra personligt ansvar så vi får stopp på detta slöseriet av skattepengar. Har man inte pengar att bygga hotell, hyreshus eller fabriksbyggnader så får man stå över. Det är bank och riskkapitalister åtaganden. 

Offentligheten ska aldrig riskera skattebetalares pengar. Stat, region och kommun ska följa lagstiftningen och hålla sig ifrån företagande.

Grumpy Old Man
 


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Ämnen du kan följa