Personalproblemen i samhällsapparaten

Regions- och kommunanställda tycks i alltför stor utsträckning sakna motivation i arbetet.

Insändare 18 maj 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har blivit alltför detaljstyrt tror jag. Anställda ska följa manualer som ska prickas av systematiskt och rapporteras till närmaste chef, som i sin tur ska rapportera till sin närmaste chef och så vidare.

Våra gemensamma resurser blir av naturliga skäl svårstyrda. Klara lagar och regler krävs för såväl privata aktörer som samhällsstyrda, men fördelen med de privata är att de har lättare att ställa om. Det var svårt förr med allt nytt som kom, men med den utveckling vi nu är inne i krävs det än snabbare förändring.

Att typ hemtjänstpersonalen ska gå efter det som bestämts i flera led känns horribelt. När hemtjänsten kommer på besök ska de utföra bestämda saker efter ett schema som är dagar/veckor/månader gammalt. Min erfarenhet är att ingen dag är helt lik en annan.

Det är dags att ge personalen mer frihet att sköta de av oss som behöver hjälp. Nu ska de åka runt och utföra ibland helt galna saker bara för att det står så på körschemat. Att man hela tiden skickar ny personal innebär att det inte uppstår någon ömsesidig känsla mellan vårdtagare och hemtjänstpersonen. Och inte minst hemtjänstpersonalen blir uttråkad.

Våra fängelsefångar och våra djur, ja de ska minsann skötas på ett helt annat sätt. De har lagstadgad rätt att vara ute varje dag, och där har vi fast personal. Varför får inte vi människor bli lika bra omhändertagna? Att det blivit så galet som det är nu lönar sig inte att gräva ner sig i, men det är vi som lever idag som är skyldiga att förändra det som gått så fel.

Har träffat personal på boenden, på sjukhus, i hemtjänsten, ja i princip alla är underbara, trevliga, omhändertagande och kunniga. Men uppenbarligen är det alltför många som inte känner tillräckligt för jobbet. Ett jobb ska innehålla rätt lön, men lika viktigt är att jobbet ger stimulans, helst varje minut/timme/dag, det är lika viktigt som en rätt lön.

Att hänvisa till att det skulle vara svårare nu än förr att få personal är bara en undanflykt, det har varit lika svårt i alla år. I alla fall från 1950 talet. Att få nya medarbetare är svårt men att behålla personal är den verkliga utmaningen. Det gäller få personalen motiverad och att trivas. Det är dags att tänka om.

Mångsysslare


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Kaos samtidigt som regionen går med överskott

Kaos samtidigt som regionen går med överskott

Efter störningarna – trygghetslarmen fungerar igen: ”Nu kan vi andas ut”

Efter störningarna – trygghetslarmen fungerar igen: ”Nu kan vi andas ut”

Många trygghetslarm i Skellefteå krånglar fortfarande – stor oro hos hemtjänsten: ”Högst allvarligt” • Uppmaningen till anhöriga

Många trygghetslarm i Skellefteå krånglar fortfarande – stor oro hos hemtjänsten: ”Högst allvarligt” • Uppmaningen till anhöriga

Här är den bästa kommunen för äldre att bo i

Här är den bästa kommunen för äldre att bo i

Insändare: När arbetet blir så effektivt att det inte går längre

När arbetet blir så effektivt att det inte går längre
Visa fler