Personalen straffas för en minusbudget vi inte orsakat

Skribenten menar att personal i Norsjö kommun snart inte kommer att orka fortsätta jobba.
Skribenten menar att personal i Norsjö kommun snart inte kommer att orka fortsätta jobba.

Ibland undrar jag hur det är tänkt att vi inom vård och omsorg i Norsjö kommun ska orka jobba?

Insändare 20 juni 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 På min arbetsplats drogs det ned 1/3 av Säbo-platserna och nästan hälften av personalen. Nu har jag fått veta att det är på "förslag" att minska med åtminstone en personal till för att spara pengar trots att vi har överbeläggning. Varför är det vi på golvet som ska straffas för det minus i budget som beror på utlägg som vi inte har orsakat? Till exempel för så kallade studieresor för våra chefer som vi inte ens fått veta något om eller fått någon information om vad de handlade om eller om det kommit fram några nya idéer om förbättringar/förändringar. 

Dessutom har det nya schemaläggningssystemet Multiaccess gjort arbetsfördelningen oerhört orättvist! Det finns de som jobbar hel och del fem helger av sex, en del jobbar tre helger av sex medan andra får jobba två helger av sex, ibland får nån nio arbetsdagar i följd, en annan får jobba måndag, onsdag, fredag och söndag ... var är rättvisan i det? 

"Världen bästa vardag" ... För vem? Inte för oss på golvet. Vi få som valt att stanna kommer snart inte att orka men det verkar inte som om de som är ansvariga för vår arbetsmiljö inte överhuvudtaget bry sig! Snart ger även jag upp. Till min fördel så tror jag risken att jag blir arbetslös är liten med 20 års erfarenhet.

Jag ber min arbetsgivare var rädd om oss och framförallt lyssna på oss. En vacker dag är det era närstående som vi ska orka vårda, kanske till och med er själva.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa