Pensionärer tar ingen hänsyn – tänk efter före

Pensionärerna måste börja tänka på hur de uppträder i affärerna, menar skribenten.
Pensionärerna måste börja tänka på hur de uppträder i affärerna, menar skribenten.

Alla måste börja tänka efter lite, detta gäller framförallt de äldre i samhället. Jag kommer förmodligen att få på skallen för att jag skäller ut en åldersgrupp, men de är de stora bovarna i dramat.

Insändare 14 september 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra helgen var jag på Coop. Vid kundvagnsgaraget hade fyra pensionärer bestämt sig för att det var en bra plats att stå och småprata på. Båda paren hade varsin kundvagn. Inte ens en reaktion då en mamma med två barn försökte komma åt handspriten på väggen. Jag tog min kundvagn och tittade lite snett på dem, men sa inget. 

Under turen i butiken såg jag ytterligare två pensionärer stå och prata med kundvagnarna åt varsitt håll så de blockerade minst fyra meter passeryta. När jag efter sju till åtta minuter betalat och skulle ställa tillbaka min kundvagn, så stod pensionärerna fortfarande kvar! Då blev jag arg och förklarade att man inte är skyddad mot corona bara för att man fått vaccin och att alla andra inte ska behöva gå runt dem. 

Träffar jag en kompis på något ställe så går vi åt sidan för att prata och det är faktiskt så man skall bete sig i min mening.

Över 50, men tänker efter före 

Ämnen du kan följa