Parkeringsförbudet på Norrböle

- "Att boende lappas när de tar fikarast, i på- och avlastande av det egna släpet framför sin egen uppfart", tycker insändarskribenten är orimligt.

- "Att boende lappas när de tar fikarast, i på- och avlastande av det egna släpet framför sin egen uppfart", tycker insändarskribenten är orimligt.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-08-02 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som bor på Norrböle börjar undra om parkeringsförbudet endast är till för att få fler pengar i kommunkassan?

Hur ska folk veta att det ens finns? Inga skyltar? Det ser ut som vilken villagata som helst.

Att våra gäster och hantverkare får böter har vi vant oss vid. Men att boende lappas när de tar fikarast, i på- och avlastande av det egna släpet framför sin egen uppfart, då har vi väl ändå nått någon slags gräns för vad som är rimligt i ett villaområde.

e varje hushåll en gästparkeringslapp till hantverkare, gäster eller den egna bilen med släp som inte ryms på uppfarten under pågående lastning. 

Trött Norrbölebo

Svar direkt;

Regleringen på Norrböle är ett parkeringsförbudsområde och därför sitter skyltarna om parkeringsförbudsområde endast i ytterkanten av det området. 

Vi har fått in önskemål om att lägga till flera parkeringsplatser på sträckor som det saknas möjlighet att parkera idag och vi kommer att se över det efter sommarsemestern. 

Vi kommer också att utvärdera Norrböles parkeringsförbudsområde, när det varit aktivt i ett år. Däremot finns det inga planer på att området ska återgå till den gamla regleringen.

 Jerry Näsström, trafikingenjör vid Skellefteå kommun