Åtgärder som skulle underlätta för Skellefteborna

Obegripligt att kommunen inte erbjuder sina anställda att köpa parkeringsabonnemang för vinterhalvåret, anser skribenten.
Obegripligt att kommunen inte erbjuder sina anställda att köpa parkeringsabonnemang för vinterhalvåret, anser skribenten.

Insändare 24 september 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På kommunala personalparkeringar vid skolor, förskolor och andra kommunala inrättningar är det brist på parkeringsplatser. Vad gör då kommunen? Jo, de tar bort några till parkeringsplatser, planerar att bebygga Anderstorpsparkeringen, höjer priset samt tar bort möjligheten att köpa ett abonnemang för vinterhalvåret för dem som vill cykla sommartid. Då tvingas man istället köpa helårsabonnemang. Med dagens appar kan det väl inte vara något problem att köpa ett abonnemang för exempelvis oktober till april.

En annan sak som stör mig är påfarten från Solbackens handelsområde. För att göra miljön och trafiksäkerheten en tjänst är mitt förslag att sänka farten på E4 förbi på- och avfarterna vid Solbackens handelsområde. Det är väldigt dumt att behöva tväraccelerera till 90 kilometer i timmen för att kunna tränga sig in på E4 och sedan behöva bromsa efter ett par hundra meter.

Ytterligare en sak, förbjud vänstersväng från Vitbergsområdet norrut mot Solbacken. Där är det tillbud dagligen. En sista sak, bredda vägrenen nerför Solbacken söderut så att alla mopedister, mopedbilar och epa-traktorer kan leva lite säkrare. Vill ni ha fler tips är det bara att höra av sig! 

Ewert Truut

Ämnen du kan följa