Papperspåsar – bara för villaägare?

En insändare i Norran den 19 augusti handlade om den nya papperspåsen för matavfall. Den var skriven av en person som bor i flerbostadshus där många antagligen samsas om flera bruna soptunnor.

”Denna bottensörja förekom aldrig under majspåsetiden”, skriver insändarskribenten.

”Denna bottensörja förekom aldrig under majspåsetiden”, skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-08-23 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det verkade inte avfallschefen i sitt långa svar förstå.

Jag bor i hyresrätt Sjungande dalens stora bostadsområde där 4-5 bruna sopkärl utan dubbelbotten finns i många isolerade soprum. Rengöring av soptunnor sker ej av samma personer som använder soptunnorna. Eftersom de personerna, likt jag, ej är fastighetsägare.

För några veckor sedan kontaktade jag kommunens avdelning för avfallshantering, eftersom flera av de 4-5 bruna soptunnorna i soprummet hade en decimeter hög bottensörja av illaluktande vätska med flytande halvupplösta papperspåsar i botten. Denna bottensörja förekom aldrig under majspåsetiden. Hon från avfallsavdelningen hade svårt förstå. Likt verksamhetschefen som svarar på insändaren 19/8 så gissar jag att de båda bor i villa.

Mitt förslag är att ansvariga för avfall i Skellefteå kommun lämnar sina villor och knallar runt bland hyres/bostadsrättsområdet Sjungande dalens återvinningsrum.

Gärna tillsammans med fastighetsägarnas representanter. Som jag också kontaktade. Representanten för fastighetsägarna sade öppet att det behövs “omtag” kring huruvida papperspåsar är bra använda i stora bostadsområden.

Bengt Josefsson