Oväntat motstånd kan bli till fördel för boende

Detaljplanen för Söder torg gillades inte av Alliansen, med tanke på kommande trafiksituation för bostadsområdet.

Skribenten tycker att det var klokt av Alliansen att ogilla planerna för Söder torg.

Skribenten tycker att det var klokt av Alliansen att ogilla planerna för Söder torg.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2022-10-17 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är fullt förståeligt och mycket klokt att ärendet återremitteras i syfte att se över möjligheterna för framtidens boende och deras vänner att hitta parkeringar. Ingen vill få p-böter när man besöker nyinflyttade.

Kollektivtrafikens möjligheter att ta sig fram, stanna i närheten av nybyggda bostäder är också en viktig del i samhällsplaneringen, alla har inte egen bil men samma önskan att kunna besöka släkt och vänner som flyttat till nytt bostadsområde.

När nya bostäder byggs i alltför snabb takt, förefaller beslutsfattarna glömma bort de viktiga aspekterna på hur närliggande område utformas med tanke på boendes behov av utomhusvistelse, lekplatser, cykelförvaring och bilparkering? Att vistas utomhus är som bekant välgörande för hälsan.

Detta är oerhört viktigt att tänka på, den så kallade helheten måste få första prioritering när staden förtätas med nya bostadsområden. Omtanken att de boende ska trivas måste prioriteras.

Mycket bra initiativ att återremittera ett förslag som inte håller måttet än att driva igenom en detaljplan som inte motsvarar en väl fungerande verklighet.

Det handlar inte om att agera som bromskloss, utan visar på ett klokt framtidstänk som vår expanderade stad så innerligt behöver.

Senioren på Söder