Orolig elev: Inför hemundervisning igen

Skribenten är orolig för att pandemin sprids mellan eleverna i skolorna.

Skribenten är orolig för att pandemin sprids mellan eleverna i skolorna.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-10-03 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den här coronapandemin har påverkat oss alla över hela världen. Vi måste jobba tillsammans för att kunna stoppa smittspridningen. Men hur ska man göra det om en massa elever från olika orter träffas i en liten byggnad?

Vi har fått rekommendationer att man ska hålla två meters avstånd, inte vistas mer än 50 personer i samma rum och använda handsprit. På många skolor finns det över 50 elever, då är risken större att man får kroppskontakt med någon när man går i korridorerna på skolan eller vistas i klassrummen. 

Jag tycker att det är löjligt att Folkhälsomyndigheten tror att smittan minskas av att man placera handspritstationer runt om i skolan, för det finns omogna tonåringar som leker med flaskorna och spiller ut det över allt. En del elever kan komma till skolan trots att de känner sig lite krassliga, man vet ju inte vilka som är friska eller vilka som är sjuka.

För att minska smittspridningen för oss ungdomar och barn tycker jag att vi ska få ha hemundervisning, för då är man trygg i sitt hem. En del skolor stängdes ner under pandemin, så vi har gjort det förut och vi kan införa det igen.

Orolig elev