Orimligt höga priser på naturgodis

Lösvikts- och naturgodis.

Lösvikts- och naturgodis.

Foto: Jurek Holzer/TT

Insändare2020-05-10 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag anser att naturgodis är fruktansvärt dyrt och skulle verkligen vilja att priset sänktes. Lösviktsgodis är betydligt billigare vilket jag tycker är ganska konstigt eftersom naturgodis är nyttigare. Eftersom naturgodis är nyttigare borde det väl vara billigare så att fler väljer att köpa det istället för lösviktsgodis som inte är lika nyttigt.

Tycker du verkligen att det är ett rimligt pris på naturgodis? Det tycker då inte jag, när jag var i min närmaste mataffär så kollade jag på priset och tappade nästan hakan: 159 kronor för ett kilo. Det låter väl ändå helt orimligt? Det är väl ändå ganska självklart att de flesta väljer att köpa lösviktsgodis när de får syn på det höga priset på naturgodis.

Lösviktsgodis fräter på tänderna vilket även kan ge dålig andedräkt. Enligt Livsmedelsverket kan man få sjukdomar och bli överviktig av att under lång tid äta för mycket godis. Att äta mycket socker kan göra det svårare för kroppen att bilda insulin. Dricker man för mycket läsk kan man öka risken att få diabetes typ 2.

Jag förstår även att man kanske kan tjäna mindre pengar på att sänka priset, men jag tycker att man åtminstone kan sänka priset lite grann!

Det är helt orimligt att lösviktsgodis är billigare än naturgodis, eftersom att naturgodis i alla fall är lite nyttigare.

Upprörd naturgodisälskare på 12 år