Omplacerad efter insändare – upprörande

Insändare 10 juni 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är upprörande att läsa artikeln i Norran den 4 juni. Den anställde som är modig nog att påtala felaktigheter på sin arbetsplats blir utskälld och omplacerad. Ledningen däremot kommer undan med bortförklaringar och blir förmodligen varken utskälld och omplacerad. Vi har verkligen fått ett samhälle som egentligen ingen vill ha, trots meddelarfriheten.

Vi läser ofta om detta som händer i både regioner och kommuner, det är lika upprörande varje gång. Man undrar hur det kan komma sig, då både region Västerbotten och Skellefteå kommun är socialdemokratiskt styrt? Och vi har faktiskt också yttrandefrihet i det här landet, men tydligen inte när man arbetar inom vård och omsorg.

Det är verkligen bara läpparnas bekännelse när politikerna lovar mer resurser till dessa områden och istället gör tvärtom. Det är så tragiskt att läsa om människor, vilka verkligen brinner för sitt arbete, som till slut blir utbrända på riktigt och inte orkar jobba kvar inom sina yrken på grund av alla nedskärningar och att inte bli lyssnade på. Eller blir utskällda och omplacerade när man påtalar vad som är fel på arbetsplatsen.

Jag tycker detta är skamligt rent ut sagt!

Harriet Zetterström, Ersmark


Ämnen du kan följa