Nu krävs det laget före jaget i Malåpolitiken

Har vi en kommunist i familjen? Sa Karl-Bertil Jonssons pappa. Är det det vi har i Malå?

Skribenten är inte nöjd med hur Malå kommun styrs.

Skribenten är inte nöjd med hur Malå kommun styrs.

Foto: Lennart Enkvist

Insändare2022-11-28 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Signalerna verkar inte bättre. Jag ser tendenser av ett gammalkommunistiskt ledarskap á la Sovjetunionen. Ett despotiskt ledarskap där man rensar ut och sätter in nära och kära i olika positioner. Vet bäst. Man borde kunna kräva något annat 2022, det ser ut som tiden stått stilla i vissas utveckling.

Hur har det sett ut de senaste fyra åren? Lennart Gustavsson (V) har:

Lagt fram egna mål utan någon större förankring.

Lagt fram en egen budget.

Var oenig med sina partikamrater angående den politiska organisationen.

Tog fram egna kandidater till årets partilista. 

Det finns säkert ett flertal andra händelser som vi som är vid sidan om inte vet. Det här med kommunikation, processer och delaktighet verkar inte finnas. Det är grundläggande krav i ett ledarskap. Om man nu sätter laget före jaget förstås.

Vi Malåbor har lite högre krav på våra valda politiker än vad Lennart Gustavsson har visat upp. Är det så illa att sex av åtta KF-ledamöter avgår, då är det väl bara familjen Gustavsson kvar. Kanske dags att byta namn på partiet?

Hur var det nu med "gammalkommunisten"? Vi är ju en bit in på 2020-talet och då förväntar man sig ett annat ledarskap. Lite mer av den ödmjukhet som Karl-Bertil Jonsson visade förväntar sig vi Malåbor. Alltså laget före jaget.

PS. De sex ledamöterna behöver inte avgå utan bilda en egen grupp och delta i det politiska arbetet. Finns många som har röstat på er. Jobba gemensamt som ett parti ska göra. DS.