Nu är det slut med North Power

Insändarskribenten väljer att lämna North Power för att han tycker att suportklubben använder begreppet hata på ett oacceptabelt sätt.

Insändarskribenten väljer att lämna North Power för att han tycker att suportklubben använder begreppet hata på ett oacceptabelt sätt.

Foto: Arvid Marklund

Insändare2022-08-12 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fick häromdagen ett utskick från ordförande i North Power. Som gör att jag efter många år, som medlem i North Power Skellefteå, väljer att avsluta mitt medlemskap. 

Under många år har jag följt AIK på bortaplan, med barn och barnbarn. Höjdpunkten var SM-finalen mot Färjestad 2014. 

Vi var även på plats när AIK spelade borta mot Bofors och gick upp i Elitserien. När vi gick ut kom Boforsare fram och tog oss i hand och önskade oss lycka till. Ett ord bara; respekt. 

När vi spelade mot HV71, pratade vi med vakterna, som stod och "vaktade" bortapubliken. De sa att AIK:s fans var absolut de lugnaste som de hade att göra med. Inga som helst problem. 

Överallt där vi kom i AIK-tröjan möttes vi med respekt. 

Vi har varit i stort sett överallt i södra Sverige. Jag har aldrig varit med om att det, på bortamatcherna, har riktats hat eller hat ord mot AIK-klacken.

Jag har varit med om mycket i Skellefteå. Stått på snö-läktare på Norrvalla, var med på invigningen av isstadion 1967, sett Börje Salming som 15-16 åring i Kiruna AIF och fikat med Hardy och grabbarna på gamla Gewes. Det var tider det. 

Men nu är det slut med North Power Skellefteå. Anledningen är ert hat mot IF Björklöven som är så barnsligt och fullständigt oacceptabelt.

Allra värst var det i fjol. När det med medlemskortet följde med en gul klisterlapp med versalerna, HATA LÖVEN, samt ett höjt pekfinger. Hur kan vuxna människor över huvud taget ta medlemspengar för att låta trycka upp ett sådant märke? För mig är det helt oförståeligt. 

Ert hat mot Löven och era kommentarer om överlöpare när "gamla" AIK:are tecknar kontrakt med IF Björklöven. Jag säger bara, väx upp. 

Er sista rad i utskicket; "Åka ner till den sämre länsdelen och krossa Löven tillsammans". Var får ni allt i från? 

Är alla i styrelsen med på detta? I så fall är det ytterst beklagligt. Jag vill nog säga, inkompetens.
Tack ändå för alla år.

Anders

Svar direkt;

“Hata Löven” är en supporterretorik som inte innebär ett sådant hat med samma innebörd som gemene man känner för krig, cancer och pedofiler.

 Vi vill värna om den rivalitet som genom åren rått mellan lagen, även om det är en stor utmaning med tanke på att Löven aldrig tycks gå upp. Björklövens supportrar förstår precis vad vi menar med ”Hata Löven”.

Jag vill påminna om att alla medlemmar i North Power har rätt att vara med och påverka föreningen. Det kräver dock att man som medlem tar vara på den möjligheten, till exempel genom att skriva en motion till årsmötet och delta där.

 Jonas Marklund, ordförande North Power