Norrans kommentarer göder anonyma troll

Insändare i Norran.

Insändare i Norran.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-04-21 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag anser att kommentarsfunktionen förstör insändarsidorna och att den bör tas bort. Då kommer man att öka möjligheten till en konstruktiv debatt som initieras från den vanliga människan i samhället:

1. Kommentarer är inte konstruktiva. Att skriva kommentarer till insändare kräver ingen kreativ förmåga. Att hitta fel och finna elakheter är mycket enklare än att skriva en konstruktiv insändare.

2. Kommentarer skrivs ofta i hastigt och utan eftertanke, det ligger i sakens natur. Därför, anser jag, är kommentarer ett destruktivt inslag i den debatt som en del av oss medborgare vill föra i avsikt att föra samhället framåt. Men vi törs inte, sedan tidningarna införde möjligheten att ligga i bakhåll ned kommentarsfunktionen.

3. Hela idén med möjlighet att kommentera andras åsikter göder kulturen med anonyma troll som inte har bättre för sig än att sabotera andras liv.

Nej, bort med kommentarfunktionen – i annat fall blir detta den enda insändare jag skriver. Jag kommer inte att läsa eller bemöta kommentarer till denna insändare!

Kroseti

Svar direkt

Att ge utrymme för åsikter och debatt är viktigt för oss på Norran. På norran.se har vi använt en extern tjänst för att hantera och moderera inläggen i kommentarsfälten.

I och med att vi just flyttat webben till en ny teknisk plattform fungerar inte den gamla lösningen längre, och kommentarsfunktionen är därför i alla fall tillfälligt borta. Vi kommer nu att utvärdera värdet av och formen för kommentarsmöjligheterna, och se om vi kan återinföra dem i höst eller inte.

Helena Strömbro Ershag, redaktionschef