Nordanåområdet förtjänar upprustning

Skribenten tycker att Nordanåområdet har stor utvecklingspotential.

Skribenten tycker att Nordanåområdet har stor utvecklingspotential.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2023-04-21 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nordanå – denna fina gröna oas – är lite bortglömd. Området kan utvecklas till så mycket mer!. Skellefteå museum och en bra lekpark för barn finns vilket är positivt, plus att Nordanågården erbjuder mat till den hungrige.

Nordanå kan utvecklas, hur tänker stadsplanerare och beslutsfattare – finns några tankar på att åtgärda, skapa nya mötesytor på området? Även om det innebär kostnader har hela området stor potential att bli en samlingsplats för alla åldrar. Med tanke på den förväntade inflyttningen kan där skapas möjligheter till möten och att bli bekant med nya människor.

Området borde utvecklas, hur och vad behövs mest? En fråga väl värd att ställa till invånarna, allmänhetens tips och förslag kan säkert bidra till utveckling, utan att krocka med befintliga verksamheter.

Att det fattas ett kafé är inget nytt, det har fattats alltsedan den verksamheten upphörde, inget har hittills hänt och i Norran den 18/4 framgår att det kanske kan bli aktuellt, två intressenter lär finnas – vad behövs för att komma igång?. Lönsamhet är sannolikt svaret, och svårt nå det målet i dagsläget även om Seniortorg startats upp och museet finns behövs mer som lockar besökare till området.

Skridskobanan på vintern är ett bra exempel – helst med möjlighet att gå in värma sig och dricka varm choklad på kaféet.  Att under den varma perioden njuta av det vackra vädret, höra och se barnen leka i lekparken, ha möjlighet att köpa fika, skulle locka besökare i alla åldrar.

Nordanåområdet förtjänar upprustning, mera liv och rörelse. Dans på dansbanan, uppträdanden, gårdsförsäljning, teater utomhus på sommaren, kvällsjympa, utegym, boulebanor på nu tomma gräsytor med mera.

Det finns mycket som bidrar till förbättrad folkhälsa vilket är ytterst angeläget för att undvika ofrivillig ensamhet och med tanke på den förändrade demografin och dess konsekvenser. Verkliga levande mötesplatser är väl investerade skattepengar – även i vår kommun.