Ni är enögda – USA är frihetens största försvarare

Svensk etermedia rapporterar enögt och negativt från USA, menar skribenten.

Svensk etermedia rapporterar enögt och negativt från USA, menar skribenten.

Foto: J.David Ake/TT

Insändare2021-05-07 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Undertecknad är USA-vän och ser detta land tillsammans med Storbritannien som liberalismen, kapitalismens och frihetens största försvarare. Är jag ensam i Sverige att tycka att svensk etermedias rapportering, både nyheter och händelser, är enögt negativ? Att de i vart fall inte rapporterar händelsen eller åsikter enligt den gamla regeln, att de ska vara objektiva och när så är möjligt ge eventuella parters syn på frågan/händelsen. 

Många svenskar har därmed troligen fått en bild av att USA är sämre än vad det landet i verkligheten är. Att rapporteringen är felaktig visar befolkningen i grannländerna genom att göra allt för att få komma till USA. De röstar som människor i andra världsdelar, med fötterna när de flyr från sina odemokratiska hemländer. När hörde vi svenskar våra etermedia göra negativa reportage från länder som Cuba och Venezuela?

Varför bor våra politiker, reportrar och världsstjärnor inom sport, film och scenkonst i USA om där är så hemskt som media påstår? Bor de inte där så sätter de i vart fall sina barn i skola där. Snälla media sluta, med undantag för ledarsidorna, försöka driva politik och gå i stället tillbaks till de gamla tumreglerna att rapportera objektivt och låta berörda yttra sig. I annat fall är vi inte bättre än de odemokratiska länder där makthavarna även äger eller på annat sätt helt styr media.

Leve liberalismen och parlamentarismen