Nattvardens vara eller icke vara i Sankt Olov?

Skribenten undrar varför det inte inbjöds till nattvardsgudstjänster på jungfru Marie bebådelsedag och får svar direkt.
Skribenten undrar varför det inte inbjöds till nattvardsgudstjänster på jungfru Marie bebådelsedag och får svar direkt.

Hur tänker man i Sankt Olovs församling när det inte inbjuds till nattvardsgudstjänst i någon av kyrkorna?

Insändare 1 april 2022 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med glädje ser jag fram emot fredagens Norran då predikoturerna pålyser gudstjänster och andra aktiviteter som är aktuella en vecka framöver i våra kyrkor och församlingshem. 

Med stor besvikelse konstaterar jag att det inte inbjuds till nattvardsgudstjänst i någon av Sankt Olovs församlings kyrkor i söndags. Det är inte första gången. Hur tänker ansvarig för gudstjänstplanering?

Dessutom vill jag tillägga att askonsdagsmässan som hör till fastlagsveckan uteblev också i Sankt Olovs församlings kyrkor. Det är det många fler än jag som undrar över.

Margaretha Andersson

Svar direkt

Hej!

Söndagen du refererar till, jungfru Marie bebådelsedag, firade vi en sammanlyst högmässa i Landskyrkan. Det innebär att alla fem församlingar i Skellefteå pastorat firade gemensamt, i samma kyrkobyggnad klockan 11.00. I samband med denna högmässa, välkomnade vi också pastoratets förtroendevalda till en ny mandatperiod. När vi firar sammanlyst högmässa, räknas den som alla församlingars huvudgudstjänst och nattvardstillfälle. Senare samma eftermiddag, firades mässa (alltså gudstjänst med nattvard) klockan 16.00 i Sankt Olovs kyrka.

Och faktiskt så firades mässa i Sankt Olovs församling även på askonsdagen – om än inte en så kallad askonsdagsmässa, utan en veckomässa. Däremot kunde den som ville fira en askonsdagsmässa göra det i Landskyrkan.

Jag vill på detta sätt passa på att lyfta allas möjlighet att komma till alla församlingars olika gudstjänster. I predikoturen, som du refererar till, presenteras de gudstjänsttillfällen som finns under veckan. Tillsammans skapar vi ett brett utbud av olika gudstjänstuttryck och vi är lika välkomna till alla församlingar och kyrkor. Jag tipsar också om att ladda hem appen Kyrkguiden till din telefon och söka direkt där för att hitta det du vill komma till, just idag. Vi ses i någon av våra kyrkor. 

Annika Lundström, församlingsherde Skellefteå Sankt Olovs församling


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa