Nato har inget intresse av fred

Skribenten tycker att det var ett misstag att ansöka om medlemskap i Nato.

Skribenten tycker att det var ett misstag att ansöka om medlemskap i Nato.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2023-10-19 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Putin givit vår statsminister flera varningar om att Sverige inte skall gå in i Nato för då skulle något fruktansvärt hända. Ulf Kristersson har nonchalerat dem alla. Det sätter Sverige i en osäker situation. Av olika anledningar har ju säkerhetsläget också försämrats. Jag tycker att Kristersson borde ha tagit varningarna på allvar och inte ansökt om medlemskap i Nato.

Sverige har ju också lovat Nato att släppa in både soldater och kärnvapen på sin mark så Sverige kan efter inträdet i Nato räknas som kärnvapenmakt. 

Jag hörde i radio helt nyligen att det var mycket passande att Sverige fick testa sina vapen under realistiska förhållanden i Ukraina. Nato är ju enbart en militärallians med mer än 30 medlemmar och har aldrig skapat fred eller deltagit i fredsförhandlingar. Nato har i och med detta inte något intresse av att det skall bli fred då även Nato vill testa sina nya vapen på samma sätt som Sverige gör i Ukraina.

Det är märkligt att militäralliansen Nato inte har plats för en fredsskapande uppgift som komplement. Det är skrämmande att människan inte lär av historien att krig skapar inga vinnare utan bara förlorare.