När öppnar kaféet vid stadsbiblioteket?

Skribenten undrar var man kan fika i Sara kulturhus.

Skribenten undrar var man kan fika i Sara kulturhus.

Foto: Jenny Petersson

Insändare2022-02-23 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I det gamla stadsbiblioteket fanns ett trevligt, billigt och mycket barnvänligt kafé. Det besöktes av barnfamiljer, syjuntor, grupper av olika sorters vänner och människor som i lugn och ro ville ta en kopp kaffe medans man läste en tidning eller en bok. Föräldragrupper kunde sitta i lugn och ro, med en bra överblick över sina barn och ingen stördes. Kaféet var en bra integrerad del av biblioteket.

I och med att flytten till Sara så gick kommunen i ett tidigt skede ut med att det även skulle bli ett kafé på den nya platsen. Jag besöker biblioteket regelbundet, och kan bara konstatera att något kafé inte kommit på plats ännu. Så min fråga är: När kommer kaféet och var ska det ligga?

Ad Libros

Svar direkt

Det är kul att höra att du är en regelbunden besökare av biblioteket och att du uppskattat våra erbjudanden över tid. En trivsam kaféverksamhet är ett viktigt inslag för den mötesplats som stadsbiblioteket och Sara kulturhus önskar att vara. I Sara kulturhus är det Paolo’s som tillhandahåller en sådan kaféverksamhet. Ditt köpta fika kan avnjutas på Paolo’s eller i hotellobbyn. Enklare fika kan också tas med till kulturtrappan eller vidare in till sittplatserna i biblioteksrummet.

Mikke Ejrevi, avdelningschef, kultur- och bibliotek