När jag som mamma inte klarar mig

Signaturen Sanna skriver om sitt liv som ensam mamma.

Signaturen Sanna skriver om sitt liv som ensam mamma.

Foto: Veronica Karlsson

Insändare2022-02-08 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trots kärlek, trots all min omtanke och omsorg. Nu är det motgångar som är för mycket för en ensamstående mamma utan ersättning och sjuklig. I höstas blev vår hund sjuk, vi har nu fått reda på att knölen kan vara en mildare cancertumör. Utslag över ryggen som kliar. Jag är sjuklig sedan många år tillbaka, har kronisk smärta i vänster sida av huvudet efter en olycka. Får inte ersättning. 

Elräkningen klarade jag inte av att betala. Jag och min son är ensamma och det finns ingen som kan stötta och hjälpa till. Nu är det oro över räkningar, trasiga kläder och en sjuk hund. 

Sonen har selektiv ätstörning och kan inte leva på nudlar och bröd. Jag kan inte trolla fram pengar även om det vore toppen om det gick. Vi lever i en liten tom men mysig lägenhet. Man önskar att livet vore enklare för oss som inte har det så lätt. 

Fattigdom kan man kanske kalla det. Jag gråter mig till sömns när ingen hör mig. Jag önskar att jag en dag kunde få en bra ersättning för  jag lider av mitt handikapp och det begränsar mig.

Sanna