Mycket som behöver bli bättre på återvinningscentralen

Värdens bästa vardag, så säger Norsjö kommun om sig själva. Och, javisst, jag som nyinflyttad håller med till stora delar. Men även solen har fläckar.

Som nyinflyttad är skribenten inte nöjd med sina besök på återvinningscentralen i Norsjö.

Som nyinflyttad är skribenten inte nöjd med sina besök på återvinningscentralen i Norsjö.

Foto: Lennart Enkvist

Insändare2023-05-30 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Affärerna är de bra och har trevlig personal, samt mycket bra utbud med tanke på storleken på samhället. De människor man möter är likaså även de trevliga. Grannarna är trevliga och hälsade välkommen till bygden/byn, men precis som solen så har även Norsjö sina mörka fläckar.

Nu kanske ni funderar vad det kan vara? Jo de är det som kommunen kallar för återvinningscentral, om jag får vara ärlig vilket jag innerligt hoppas på, så måste jag säga att jag är otroligt besviken på detta försök till en plats där man skall sortera sitt avfall på. Platsen dit man åker med allt skrot som man har sparat i ett garage eller vinden, men man har äntligen bestämt sig för att ta tag i skiten och få lite ordning hemma. 

När man väl bestämt sig för att städa/rensa upp hemma så kan man försöka vara lite duktigt och sopsortera så de blir mer plats i soptunnan och bättre för miljön när man kan återvinna större delar av sitt avfall. Då tar man sin släp eller skuffen på bilen fyller med sitt skrot och beger sig mot ÅVC. Väl där så har de nästan aldrig öppet, men skulle man vara där när de har öppet så får man ingen hjälp av personalen som tycks vara mer intresserade av sina mobiltelefoner än att hjälpa dem som inte vet var de skall kasta sitt avfall. 

Efter att du har samlat mod till dig och frågat så får du ett svar att de skall till den containern, när du väl är där så kommer en annan och säger att där skall de inte vara utan att personalen har sagt fel till dig.

Så för att sammanfatta allt till de viktiga:

1 Ohjälpsam personal.

2 Dåligt skyltat.

3 Dåliga öppettider.

4 De mesta var fullt så de blåste skräp runt omkring på anläggningen.

5 Krångel om du har en större bil och släp då det är trångt.

Skall de behöva vara så svårt att göra rätt? Norsjö kommun, titta på er granne Lycksele och lär er av dem. Lycka till, ni har mycket att göra så sätt igång.