Motionsspåret liknar en kostig med gegga och vatten

Det är geggigt och blött på Sjungande Dalens motionsspår, menar skribenten.

Det är geggigt och blött på Sjungande Dalens motionsspår, menar skribenten.

Foto: Varfjell, Fredrik

Insändare2021-11-04 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är en omöjlighet att ta sig fram torrskodd på Sjungande Dalens elljusspår, ett spår som inte underhållits på fler år. Även om det regnat mycket så bör man kunna nyttja spåret utan att trampa i gegga och vatten. Med enkla medel kan man göra en första insats, med spade kan det dikas och dräneras.

På flera ställen liknar spåret en kostig där vatten har samlats. Det som inte går att göra i år, det vill säga att med traktor fylla upp med spån och dyligt bör planeras in till nästa år.

Den närhet spåret har till skolor samt ny och äldre bebyggelse är mycket värdefullt. Detta spår bör skötas och vårdas bättre.

Prioritera

Svar direkt

Att Skellefteås invånare och besökare ska kunna röra sig i skog och mark är ett prioriterat område för kultur- och fritidsförvaltningen. Närhet till naturen och stillheten som skogen erbjuder är viktig för alla åldrar. 

Då elljusspåret på Sjungande Dalen delvis går över mark som ägs av kyrkan gjordes 2018 en större åtgärd tillsammans med dem, då vissa områden dikades, delar av spåret fylldes ut med nytt material och nya armaturer sattes upp. Varje år slaghackas spåret då ris och långt gräs avlägsnas, som en del av underhållet. 

Vi är medvetna om att det periodvis är blött, framförallt vår och höst. Under dessa perioder hänvisar vi till alternativa promenadstråk.

Hans Pettersson, avdelningschef kultur och fritid, Skellefteå kommun