Miljöförstöring – sopa rent framför egen dörr först

När det gäller avverkning av regnskogarna, ja då tycker vi att människorna och bolagen som gör detta ska hejda sig – men hur är det med oss själva? Alla dessa hemska kalhyggen, vi borde sopa rent framför egen dörr först.

Insändare 23 september 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dessutom har vi all gruvnäring, vi våldför oss på vår egen moder Svea. Balansen rubbas. En övergiven gruva är inte så trevlig att se.

Och allt detta som vi stoppar i oss, en överdriven mängd kaffe och te. Skippa allt godis och slopa chips, ostkrokar, salta pinnar, kolsyrade drickor med mera. Det finns faktiskt andra alternativ. Varför inte plocka fram arbetsglädjen i det egna köket, baka kakor, vetebullar och matbröd. Ja, kanske göra en söndagsstek. Av svensk hemlagad husmanskost blir man mätt och mättnadskänslan räcker länge. 

Men om allt detta ska rymmas i det svenska folkhemmet, både praktiskt och ekonomiskt, då kanske man inte kan bo i en villa med skyhög månadskostnad. Dessutom, måste man resa runt hela jorden på sin semester?

När man äter sig mätt varje måltid och kvällstimman kommer hinner man bara lägga ifrån sig boken och släcka lampan så somnar man tryggt i Guds famn – ända tills väckarklockan ringer. När man sedan vaknar nästa dags morgon och vet att man har en helt ny dag framför sig – det är livet. 

Lyckliga människor skapar en bra miljö för sig själva och sin familj. Tro det eller ej, men om du orkar följa mina råd så kommer du och din familj bidrar till att skapa en miljövänligare jord.

Irma Jonsson Nyström, Ursviken

Ämnen du kan följa