”Migrationsverket och kommunen måste omedelbart backa”

Migrationsverket.

Migrationsverket.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Insändare2020-05-14 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Boliden har tillsammans med flera av Skellefteås ytterområden tagit emot en stor andel asylsökande som Migrationsverket med hjälp från kommunen har placerat i samhället. Vi i Boliden har under åren arbetat mycket med integrationsfrågan och har bland annat ordnat en mötesplats och läxhjälp för alla med behov. Tyvärr saknar vi de resurser som behövs för att samhället ska fungera och bli bra för alla boende i samhället.

Migrationsverket hade tidigare ett kontor i Boliden, men föredrar uppenbarligen att vara placerade där inga asylsökande finns. Det senaste är att flyktingar från södra Sverige ska placeras i Boliden eftersom de är för trångbodda på sina nuvarande adresser. Migrationsverket och kommunen måste omedelbart backa från denna placering. 

Bolidens samhälle måste få tillgång till mycket mer resurser om Bolidens utanförskapsområde inte ska växa och bli en olöslig börda för samhället. Boliden har alla förutsättningar att vara ett mönstersamhälle, men vi mäktar inte med hur mycket som helst. Beslutet om nya placeringar i Boliden har genomförts mycket snabbt, utan att vi som innevånare har haft möjlighet att påverka beslutet.

Bolidenbo

Fotnot: Skellefteå kommun och Migrationsverket har givits möjlighet att besvara insändaren, men har båda avböjt.