Skebos kö: "Man känner sig inte välkommen tillbaka"

Vill inte Skebo ha tillbaka oss som hyresgäster? När man varit hyresgäst hos Skebo i två år så får man en extra bonus på 360 poäng i deras kösystem. Flyttar man från Skebo tar de tillbaka bonusen.

Skebo tar tillbaka köpoäng av mångåriga hyresgäster, påpekar skribenten.

Skebo tar tillbaka köpoäng av mångåriga hyresgäster, påpekar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-05-19 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om Skebo säljer sina fastigheter – som de exempelvis har gjort på Morö Backe, Uppfinnarvägen och Anderstorp – tar de konstigt nog tillbaka bonuspoängen. Det betyder att efter 13 år som hyresgäst hos Skebo har vi hamnat längre ner i bostadskön. Man känner sig inte välkommen tillbaka som hyresgäst hos Skebo.

S O B Stackgatan

Svar direkt

Ni är självklart välkomna som hyresgäster till Skebo och jag ska göra en kort förklaring till dessa bonuspoäng. Det fanns ett tidigare bonussystem som gav 365 extra poäng när man bott två år i sin lägenhet. Detta system var sprunget från en tid då Skebo hade närmare 1 000 lediga lägenheter. I dag är situationen på bostadsmarknaden ansträngd och Skellefteå växer. 

Det tidigare bonussystemet försvårade för nya hyresgäster att söka sig en bostad hos Skebo. Bonussystemet plockades därför bort. De som hade fått dessa extra 365 poäng fick dock behålla dem. Regeln har alltid varit att dessa bonuspoäng gäller så länge man bor i en lägenhet som ägs av Skebo. Detta sköts automatiskt i vårt fastighetssystem och när en hyresgäst flyttar eller om en fastighet säljs till annan fastighetsägare faller dessa bonuspoäng. 

Så är även fallet för de lägenheter som såldes till SBB på Morö Backe. Eftersom ni inte längre är hyresgäster till Skebo så faller dessa extra bonuspoäng bort. En uppsida för er som bor på Morö Backe är att ni förutom Skebos bostadskö även har möjligheten att få era poäng kopierade till SBB:s kösystem.

Anna Ersson, kund och marknadschef, Skebo