Man kan kräva mer av Malås styrande

Malå kommunfullmäktige, där det har stormat friskt den senaste tiden.
Malå kommunfullmäktige, där det har stormat friskt den senaste tiden.

Insändare 17 mars 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av att sex KF-edamöter i Vänsterpartiet har gått ur sitt parti och nu har bildat ett nytt parti med namnet Röd vänster ger Vänsterpartiets Lennart Gustavsson följande "analys":

Citat från Lennart Gustavsson: "Vad är grunden i denna fråga...jo det är Socialdemokraterna som inte vill samarbeta med Vänsterpartiet så länge som Lennart Gustavsson är kommunstyrelsens ordförande."

Helt rätt tolkat. Vad ligger bakom detta ställningstagande av Socialdemokraterna? Jo under förra mandatperioden påbörjade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ett samarbete som inte blev hållbart då:

- Lennart Gustavsson gick sin egen väg och agerade helt självständigt.

- Han höll inne med att informera sin "samarbetspartner" Socialdemokraterna.

Grunden till socialdemokraternas ställningstagande är alltså Lennart Gustavssons bristande förmåga eller brist på vilja att samarbeta.

Hur har brytningen inom Vänsterpartiet uppkommit?

- Lennart Gustavsson har agerat självständigt i flera frågor.

- Han har inte informerat sina partikamrater om olika politiska frågor.

Nu ser vän av ordning en röd tråd (den är inte politiskt röd utan mer blå) hur Lennart Gustavsson agerar. Man kan kräva en eftertanke och reflektion utan att offerkoftan tas på. Ska man företräda Malåborna och verka i deras intresse kan man kräva mer.

Till sist: Applåderar man som åskådare när en politiker avsäger sig sina uppdrag visar man mycket dåligt omdöme. Då visar man att man inte förtjänar att vara en framtida representant för oss Malåbor. Men, men "sådan herre sådan hund...". Tråkigt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa