Makten viktigare än vetenskapen

Regeringen och SD håller presskonferens om klimatpolitiken. En politik som skribenten inte alls är nöjd med.

Regeringen och SD håller presskonferens om klimatpolitiken. En politik som skribenten inte alls är nöjd med.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2024-04-04 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Regeringen har kallat till en mängd presskonferenser och lagt fram många lagförslag på att skärpa straffen. Samtidigt har signalerna varit tydliga om att invandrare inte är välkomna till Sverige.

På klimatets område har det varit raka motsatsen. Tystnaden har varit talande. Inte minst den kritik som det klimatpolitiska rådet nyligen kom med visar detta. Även om gängkriminalitet och brister i integrationen är problem så kan det inte jämföras med det hot mot framtiden som ett allt varmare klimat utgör.

Det är de närmaste tio åren som vi behöver kraftfulla satsningar på ny elproduktion och det är bara solceller och vindkraftverk som kan producera den elen. Att tro att dyr kärnkraft som i bästa fall kan börja bidra i slutet av 2030-talet är lösningen, det är farligt önsketänkande.

Jag vägrar tro att moderater, liberaler och kristdemokrater i ledande ställning är så dumma att de inte inser detta. Tyvärr blev makten viktigare än att lyssna till vetenskapen. Tyvärr blev makten så viktig att man valde att glömma vad man tidigare sagt om SD. Tyvärr blev makten så viktig att man ”köpte” SD:s verklighetsbeskrivningar då det gäller både klimatet och invandringen.

Den förda politiken bidrar till att öka motsättningarna i samhället, samtidigt som det gör det svårt att skapa acceptans för de nödvändiga åtgärder som måste sättas in förr eller senare.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om