Liberaler på villovägar borde manas till eftertanke

Signaturen Ej liberal tycker att Liberalerna har hamnat på villovägar.

Signaturen Ej liberal tycker att Liberalerna har hamnat på villovägar.

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2022-08-24 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det verkar nu som Liberalerna, med hjälp av stödröster, kommer att klara riksdagsspärren. Norrans ledarskribent Mikael Bengtsson hyllade också Johan Pehrson i två ledare under försommaren. I samband med att Nyamko Sabuni hoppade över till Åkessons gäng framförde Bengtsson viss kritik mot att beblanda sig med SD, men den kritiken har helt tystnat. 

Ett parti som har Harald Blåtand, Karl XII, Vladimir Putin, Viktor Orban och Donald Trump som förebilder har naturligtvis inga demokratiska ambitioner. .

Tillsammans med SD:s öppet rasistiska framtoning och inhumana människosyn borde det mana liberaler till eftertanke. Men trots allt visar det sig nu att aversionen mot Socialdemokraterna är långt större än en ev motvilja mot SD.

Och den sista tidens förfärliga utspel från Liberalerna om att anmäla tvååringar med invandrarbakgrund till socialtjänsten om de inte kan prata fullgod svenska kan man inte tolka på annat sätt än att man delvis delar SD:s människosyn. Det liknar tvångsassimilering av barn i Tornedalen under 1930-talet.

Ej liberal