Lever verkligen hela Sverige?

Insändare 22 januari 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I media yttras det att ”hela Sverige ska leva”, av våra politiker. Stämmer det? Sjukvård, vägar och elenergi är bara några områden som alstrar frågor. Den mesta sjukvården konsumeras i storstäderna, medan landsbygden får nöja sig med smulorna. Misskötsel av sjukvården i Västerbotten, har under några decennier medfört nedmontering av primärvården och nu också Lycksele BB.

Vägnätet i norra Norrland är under all kritik och bilar tar skada på de undermåliga vägarna. Energistödet till Sveriges hushåll och företag är ännu ett exempel på att Norrland nonchaleras.

Jag tycker att det är märkligt hur makthavarna kan negligera och ignorera norrlänningarnas elräkningar, och därigenom skapa onödig oro. Sent omsider efter massiv kritik, tog makthavarna sitt förnuft till fånga och inkluderade de norra landskapen i energistödet.

Jag tycker att talesättet ”hela Sverige ska leva” inte överensstämmer med verkligheten, det är en skrivbordsprodukt. Det saknas politiker från Norrland i maktens korridorer. Är det dags att bilda ett Norrlandsparti?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa