Låt mig slippa reklam-tv i busskurerna

Skribenten berättar om obehaget han upplever i busskurerna på Stationsgatan.
Skribenten berättar om obehaget han upplever i busskurerna på Stationsgatan.

Insändare 25 april 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kan inte vänta på min buss i busskuren på Stationsgatan därför att en olidligt flimrande och bullrande reklam-tv är uppsatt i kuren. Och eftersom jag har en skadad höft behöver jag få sitta. Jag bad Skellefteå buss stänga av apparaten, men förgäves.

Apparaten ”bidrar till en bra kollektivtrafik genom intäkter från reklamen" och "många tycker det är trevligt med skärmar med rörlig bild”. Det påstod tjänstemannen i sitt brevsvar.

Varken Skellefteå buss eller kommunen får några pengar av den multinationella reklamkoncernen Clear Channel som apparaterna och busskurerna. Det enda reklamfirman presterar är att bekosta uppsättningen av och underhållet av busskurerna samt upplåta 8,33 procent av apparaternas sändningstid till kommunen.

Clear kommer eventuellt att montera sådana här apparater i alla åtta busskurer på Stationsgatan. Jag har ingen bil men kan ändå i viss mån minska mitt bussåkande. Men jag tänker förutom på mig själv särskilt på skolungdomarna. De utsätts för detta förödmjukande obehag varje dag, månad efter månad.

Kommunens avtal med Clear gäller till 2030. Men det är ingen konst att omförhandla eller säga upp avtalet, i synnerhet när man fått reda på att människor tar skada. Det värsta som skulle kunna hända är att Clear plocka bort sina kurer.

Tjänstemännen och våra valda politiker i kommunen åker väl inte så mycket med lokalbussarna, men jag tror att de nog vill värna vår psykiska hälsa.

Per Olofsson


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa