Låt inte politikerna rasera vår yttrandefrihet

Skribenten är orolig över att yttrandefriheten ska urholkas med de senaste politiska besluten.

Skribenten är orolig över att yttrandefriheten ska urholkas med de senaste politiska besluten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-11-18 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I riksdagen finns politiker med sina samarbetsmän vilka verkar vara penningstinna. De sistnämnda är skickliga manipulatorer som troligtvis idag ligger bakom angreppen mot vår demokrati. 

Med lagstiftningen som medel görs försök att begränsa vår yttrandefrihet. Journalister och deras uppgiftslämnare angrips för att de inte får avslöja missförhållanden. Dessa sanningar riskerar att släppas ut till vanliga människor i samhället. Politikerna, dessa experter, vet då hur de ska göra när de vill dölja frågor som blir alltför känsliga för dem. Då skickar de dem under radarn. 

Det verkar dessutom som att frågan om försämringar i yttrandefriheten inte accepteras bland delar av politikerna, lagens aktörer men inte heller av oss andra vilket verkar att splittra landet i två delar. 

Det som har varit en självklar grund i byggandet av demokratin försöker man nu rasera. Om man i ärlighetens namn tänker till vore det självklart att försvara rättssamhället med yttrandefriheten och en verklig demokrati. Kan vi överhuvudtaget tro på något annat förfaringssätt?